Zaczynamy od przygotowania rozczynu: Do większego kubka kruszymy drożdże zasypujemy je łyżką cukru i mąki. Zalewamy ciepłym mlekiem ( nie gorącym bo nie urośnie rozczyn) mieszamy przykrywamy ściereczką i odstawiamy...
Zaczynamy od przygotowania biszkoptu kakaowego (najlepiej zrobić go dzień wcześniej). Ganache z gorzkiej czekolady również przygotowujemy dzień wcześniej i zostawiamy na całą noc w lodówce. ( Przepis poniżej) Białka ubić...
Przygotowanie ciasta kruchego: Wszystkie składniki na ciasto kruche zagnieść na gładkie jednolite ciasto podzielić na dwie części 40% i 60% odstawić do lodówki na minimum godzinę (ja zrobiłam wieczorem i...
Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Herbatniki kruszymy i miksujemy w blenderze. Łączymy z roztopionym masłem. Dno foremki...
Przygotowanie bezy: Białka ubić ze szczyptą soli zaczynając od najniższych obrotów stopniowo zwiększając następnie dodawać łyżka po łyżce cukru i...
Przygotowanie: Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Około 7 minut mikserem. Dodawać powoli oliwę a następnie mleko i wszystko dokładnie zmiksować. Bezpośrednio do piany przesiać mąkę...
Przygotowanie ciasta: Zrobić rozczyn następnie do miski przesiać mąkę dodać miód, sól, jajko oraz roztopione masło. Wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na godzinę.
Przygotowanie: Herbatniki zblendować, dodać roztopione masło oraz rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Dokładnie wymieszać. Formę na tartę (27 cm) wysmarować...
Przygotowanie: Odłamać nóżki pieczarek. Dokładnie umyć i osuszyć. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć...