Składniki
-
25g Świeżych drożdży
-
250 ml Ciepłego mleka
-
500g Mąki
-
50g Cukru
-
1 Jajko
-
2 Żółtka
-
50g Masła
-
Nadzienie:
-
50g Masła
-
2 łyżki Cukru
-
3 łyżki Cynamonu
Przepis
Rozczyn:
Do kubka kruszymy drożdże zasypujemy łyżka cukru i mąki zalewamy ciepłym ( ale nie gorącym) mlekiem i odstawiamy na 15 minut.
Krok Po Kroku
1
Gotowe?
1 godz
|
Ciasto drożdżowe:Do miski przesiewamy mąkę dodajemy cukier, jajko, żółtka, wyrośnięty rozczyn i roztopione przestudzone masło. Zagniatamy wszystkie składniki na gładkie ciasto. Odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. |
2
Gotowe?
25 min
|
Nadzienie: |
3
Gotowe?
25 min
|
Pieczenie: |