0 0
Zawijane bułeczki pizzowe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
25g Drożdży
150 ml Wody
250g Mąki
1 łyżeczka Soli
pół łyżeczki Cukru
1-2 łyżki Oliwy
300 ml Przecieru pomidorowego
100g Szynki lub salami
150g Ser żółty tarty
1 łyżeczka Oregano
1 łyżeczka Bazylii

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zawijane bułeczki pizzowe

Z salami lub szynką, serem i sosem pomidorowym

Cechy:
  • Łagodne
Kuchnia:

Rollsy pizzowe z pulchnego ciasta jak na pizze z dodatkiem salami lub szynką, serem i sosem pomidorowym. Świetnie się sprawdzą jako przekąska na kolację lub imprezę.

  • 1 godzina
  • Porcje 4
  • Łatwe

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie:

Świeże drożdże rozpuścić w cieplej wodzie ( nie gorącej) z łyżeczka cukru. Wymieszać i odstawić na chwile w ciepłe miejsce. Mąkę przesiać do dużej miski dodać sól, oliwę oraz rozczyn z drożdży. Wymieszać i wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić na około godzinę do wyrośnięci.

 

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
10 min

Zawijanie:

Wyrośnięte ciasto wyłożyć stolnicę oprószoną mąką rozwałkować na prostokąt rozsmarować sosem pomidorowym (wcześniej wymieszanym z suszoną bazylią, oregano, 1 łyżką oliwy oraz solą i pieprzem) posypać szynką lub salami i tartym serem. Zwinąć w rulon i pokroić na równe kawałki ( wychodzi około 12 sztuk). Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

2
Gotowe?
20 min

Pieczenie:

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Gotowe rollsy piec około 20 - 25 minut aż się ładnie zarumienią.
Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Chałka z kruszonką
next
Trójkąciki z ciasta francuskiego
previous
Chałka z kruszonką
next
Trójkąciki z ciasta francuskiego

Dodaj komentarz