Składniki
-
500g Mięsa mielonego
-
1 Cebula
-
2 ząbki Czosnku
-
1 Cukinia
-
6-7 Ziemniaków
-
400ml Przecieru pomidorowego
-
250g Sera tartego mozzarella
-
1 łyżeczka Papryki słodkiej
-
pół łyżeczki Oregano
-
1 łyżeczka Majeranku
-
szczypta Chilli
-
do smaku Sól i pieprz
Przepis
Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy i myjemy. Gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut (muszą być al dente) odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w kostkę podsmażamy na patelni razem z czosnkiem. Do zeszklonej cebuli dodajemy mięso mielone, posiekany czosnek i przyprawy, smażymy aż do zbrązowienia mięsa. Do przesmażonego mięsa dodaję przecier pomidorowy. Następnie duszę całość około 10 minut pod przykryciem.
Krok Po Kroku
1
Gotowe?
40 min
|
Pieczenie: |