0 0
Zapiekanka ziemniaczana z cukinią

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
500g Mięsa mielonego
1 Cebula
2 ząbki Czosnku
1 Cukinia
6-7 Ziemniaków
400ml Przecieru pomidorowego
250g Sera tartego mozzarella
1 łyżeczka Papryki słodkiej
pół łyżeczki Oregano
1 łyżeczka Majeranku
szczypta Chilli
do smaku Sól i pieprz

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zapiekanka ziemniaczana z cukinią

I mięsem mielonym

Cechy:
  • Łagodne
Kuchnia:

Pyszna aromatyczna zapiekanka z mięsem mielonym, ziemniakami i cukinią zapiekana z serem mozzarella oraz z dodatkiem ziół.

  • 1 godzina
  • Porcje 4
  • Średnie

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie:

Ziemniaki obieramy i myjemy. Gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut (muszą być al dente) odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w kostkę podsmażamy na patelni razem z czosnkiem. Do zeszklonej cebuli dodajemy mięso mielone, posiekany czosnek i przyprawy, smażymy aż do zbrązowienia mięsa. Do przesmażonego mięsa dodaję przecier pomidorowy. Następnie duszę całość około 10 minut pod przykryciem.

 

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
40 min

Pieczenie:

W żaroodpornym naczyniu układam ziemniaki pokrojone w grube plastry następnie wykładam mięsny sos, połowę startego sera, plastry cukinii i resztę sera. Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180ºC i piekę przez 35 - 40 minut. Aż wierzch się zarumieni a ser będzie całkowicie roztopiony.
Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Deser z pianką z galaretki
next
Ciasto zebra
previous
Deser z pianką z galaretki
next
Ciasto zebra

Dodaj komentarz