Składniki
-
500g Makaronu
-
500g Piersi z kurczaka
-
1 Papryka czerwona
-
4-5 Ogórków korniszonowych
-
1 puszka Kukurydzy
-
350g Sera żółtego
-
4 łyżki Majonezu
-
4 łyżki Ketchupu
-
4 łyżki Jogurtu naturalnego
-
2 ząbki Czosnku
-
2-3 łyżki Przyprawy gyros
Przepis
Przygotowanie:
Makaron ugotować all dente. Kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w kostkę dodać 2-3 łyżki przyprawy gyros i podsmażyć na rozgrzanej patelni. Paprykę pokroić w kostkę a ogórki na półplasterki. Kukurydzę odcedzić. W misce wymieszać keczup z majonezem oraz jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do naczynia żaroodpornego przesypać połowę makaronu. Następnie wsypać połowę warzyw i połowę podsmażonego kurczaka. Całość zalać połową sosu i posypać połową startego sera. Kolejno wsypujemy pozostałą cześć makaronu, warzyw, sosu oraz sera na koniec dodaje kurczaka. Całość zapiec pod przykryciem w 180 stopniach przez 15 minut a następnie 10-15 minut bez przykrycia do momentu aż ser ładnie się podpiecze.
Smacznego!