0 0
Ucierane ciasto ze śliwkami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
200g Masła
200g Cukru pudru
4 Jajka
250g Mąki pszennej
1 łyżeczka Proszku do pieczenia
Kruszonka:
100g Masła
1/2 szkl Cukru
1/4 szkl Mąki pszennej
200g Śliwek

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ucierane ciasto ze śliwkami

I kruszonką

Cechy:
  • Słodkie
Kuchnia:

Smaczne ucierane ciasto ze śliwkami i chrupiącą kruszonką. Jeszcze ciepłe smakuje przepysznie.

  • 1 godzina
  • Porcje 4
  • Średnie

Składniki

Przepis

Udostępnij

Kruszonka:

Masło roztopić w garnuszku wymieszać z cukrem i mąka. Rozetrzeć w palcach aż wyjdzie kruszonka ostudzić i wstawić na chwile do lodówki.

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
15 min

Ciasto:

Miękkie masło i cukier puder ucieramy na puszysta masę. Około 8 minut. Następnie dodać po jednym jajku w około 4 minutowych odstępach. Następnie zmniejszyć obroty miksera i dodawać po łyżce przesianej mąki z proszkiem do pieczenia. Zmiksować tylko do połączenia składników. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

2
Gotowe?
5 min

Wierzch ciasta:

Na wierzch ułożyć umyte, wypestkowane i przekrojone na pół śliwki. Posypać kruszonką.

3
Gotowe?
1 godz

Pieczenie:

Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku około 60 minut. Z wierzchu posypać cukrem pudrem.
Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Makaron po chińsku
next
Placuszki z jabłkami
previous
Makaron po chińsku
next
Placuszki z jabłkami

Dodaj komentarz