0 0
Trójkąciki z ciasta francuskiego

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
1 płat Ciasta francuskiego
250g Brokuł
300g Piersi z kurczaka
100g Sera tartego mozzarella
1 łyżeczka Przyprawy gyros
1 Żółtko
Sezam

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Trójkąciki z ciasta francuskiego

Z brokułami, kurczakiem i serem

Cechy:
  • Łagodne
Kuchnia:

Trójkąty z ciasta francuskiego nadziewane kurczakiem, brokułami i tartym serem. To znakomita przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • 40 min
  • Porcje 4
  • Łatwe

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie: 

Pierś z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w kostkę doprawić przyprawą gyros i podsmażyć na patelni z łyżką oliwy. Brokuł myjemy i gotujemy w osolonej wodzie.

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
10 min

Nadziewani:

Na stole rozkładamy płat ciasta francuskiego i kroimy go w kwadraty (wychodzi około 6-7 większych kawałków). Nakładamy farsz: podsmażonego kurczak i ugotowany brokuł, zlepiamy ze sobą końce za pomocą widelca. Z wierzchu smarujemy roztrzepanym żółtkiem i posypujemy sezamem.

2
Gotowe?
20 min

Pieczenie:

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Gotowe trójkąciki zapiekamy 15-20 minut aż z wierzchu się zarumienią. Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Zawijane bułeczki pizzowe
next
Kruche babeczki
previous
Zawijane bułeczki pizzowe
next
Kruche babeczki

Dodaj komentarz