Składniki
-
100g Masła
-
100g Cukru pudru
-
250g Mąki
-
1 Żółtko
-
2 łyżki Wody
-
Nadzienie:
-
6-7 sztuk Śliwek
-
3 Jabłka
-
100g Cukru
-
Kruszonka:
-
3 łyżki Masła
-
3 łyżki Mąki
-
3 łyżki Cukru
Przepis
Ciasto kruche:
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier puder oraz zimne masło i posiekać nożem na małe kawałki. Następnie dodać żółtka i wodę. Całość szybko zagnieść na gładkie ciasto. Zawinąć w folie spożywczą i wstawić do lodówki na 30-40 minut.
Krok Po Kroku
1
Gotowe?
15 min
|
Nadzienie:Jabłka umyć, obrać i pokroić na kawałki, śliwki wypestkować i przekroić na ćwiartki. Przesmażyć na patelni razem z cukrem do odparowania soku. |
2
Gotowe?
35 min
|
Pieczenie: |