0 0
Tarta ze śliwkami i jabłkami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
100g Masła
100g Cukru pudru
250g Mąki
1 Żółtko
2 łyżki Wody
Nadzienie:
6-7 sztuk Śliwek
3 Jabłka
100g Cukru
Kruszonka:
3 łyżki Masła
3 łyżki Mąki
3 łyżki Cukru

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tarta ze śliwkami i jabłkami

Z ciasta kruchego z kruszonką

Cechy:
  • Słodkie
Kuchnia:

Spód z ciasta kruchego połączony z nadzieniem ze śliwki i jabłka a to wszytko przykryte chrupiącą kruszonką.

  • 1 godzina
  • Porcje 5
  • Łatwe

Składniki

Przepis

Udostępnij

Ciasto kruche: 

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier puder oraz zimne masło i posiekać nożem na małe kawałki. Następnie dodać żółtka i wodę. Całość szybko zagnieść na gładkie ciasto. Zawinąć w folie spożywczą i wstawić do lodówki na 30-40 minut.

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
15 min

Nadzienie:

Jabłka umyć, obrać i pokroić na kawałki, śliwki wypestkować i przekroić na ćwiartki. Przesmażyć na patelni razem z cukrem do odparowania soku.

2
Gotowe?
35 min

Pieczenie:

Ciasto wyjąć z lodówki i wylepić nim foremkę. Ponakłuwać widelcem. Podpiec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni 10 minut. Nadzienie wyłożyć na podpieczony spód. Wszystkie składniki na kruszonkę rozetrzeć w palcach i posypać nią nadzienie. Piec ponownie 15- 20 minut.
Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Nadziewane muszle makaronowe
next
Pizza z salami
previous
Nadziewane muszle makaronowe
next
Pizza z salami

Dodaj komentarz