• Home
  • Ciasta
  • Tarta z mascarpone i mlekiem skondensowanym
0 0
Tarta z mascarpone i mlekiem skondensowanym

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
250g Mąki pszennej
1 Jajko
150g Masła
3 Jajka
3 łyżki Cukru
Masa:
500g Mascarpone
500g Mleka skondensowanego słodzonego
4 Jajka

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tarta z mascarpone i mlekiem skondensowanym

Z truskawkami

Cechy:
  • Słodkie
Kuchnia:

Pyszny pomysł na deser tarta z mascarpone i mlekiem skondensowanym z dodatkiem świeżych truskawek.

  • 1 godzina
  • Porcje 5
  • Średnie

Składniki

Przepis

Udostępnij

Spód ciasta: 

Mąkę przesiać do dużej miski dodać zimne posiekane masło cukier oraz jajko. Zagnieść szybko na gładkie ciasto zawinąć w folę spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Foremkę do tarty o średnicy 24 cm wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wylepić nim foremkę. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Ciasto okryć folią aluminiową i obciążyć np fasolą lub innym naczyniem do zapiekania. Piec 15 minut. Po tym czasie usunąć folię wraz z fasolą. Piec kolejne 13-15 minut na złoty kolor. Wyjąć z piekarnika i odstawić do wystudzenia.

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
30 min

Masa:

W dużej misce zmiksować mascarpone z mlekiem skondensowanym oraz jajkami. Miksować krótko tylko do połączenia się składników. Wylać na upieczony spód tarty i wyrównać. Wstawić ponownie do piekarnika i piec około 20-25 minut aż masa będzie ścięta i zgęstnieje. Udekorować pokrojonymi na plasterki umytymi i osuszonymi truskawkami.
Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Kluski leniwe
next
Kasza pęczak z warzywami
previous
Kluski leniwe
next
Kasza pęczak z warzywami

Dodaj komentarz