0 0
Tarta rafaello

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
350g Wafelków kokosowych
70g Wiórków kokosowych
120g Masła
500ml Śmietanki 30%
200g Białej czekolady
100g Wiórków kokosowych

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tarta rafaello

Z białą czekoladą

Cechy:
  • Słodkie
Kuchnia:

Obłędnie pyszna mocno kokosowa tarta rafaello z białą czekoladą. Na spodzie z wafelków kokosowych. Świetnie się sprawdzi na deser.

  • 1 godzina
  • Porcje 5
  • Średnie

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie:

Wafelki kruszymy i rozdrabniamy w blenderze. Dodajemy do nich wiórki oraz roztopione i ostudzone masło. Mieszamy aby składniki się połączyły. Masą wykładamy spód formy na tartę (24cm). Wstawiamy do lodówki na godzinę. Czekolady topimy w kąpieli wodnej i studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cienkim strumieniem roztopioną czekoladę oraz kokos. Miksujemy na niskich obrotach aż składniki się połączą. Masę przekładamy na przygotowany wcześniej spód, wierzch wyrównujemy i posypujemy kokosem. Wstawiamy do lodówki na najlepiej na całą noc.

Smacznego!

 

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Rogale z makiem
next
Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem
previous
Rogale z makiem
next
Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem

Dodaj komentarz