Składniki
-
350g Wafelków kokosowych
-
70g Wiórków kokosowych
-
120g Masła
-
500ml Śmietanki 30%
-
200g Białej czekolady
-
100g Wiórków kokosowych
Przepis
Przygotowanie:
Wafelki kruszymy i rozdrabniamy w blenderze. Dodajemy do nich wiórki oraz roztopione i ostudzone masło. Mieszamy aby składniki się połączyły. Masą wykładamy spód formy na tartę (24cm). Wstawiamy do lodówki na godzinę. Czekolady topimy w kąpieli wodnej i studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cienkim strumieniem roztopioną czekoladę oraz kokos. Miksujemy na niskich obrotach aż składniki się połączą. Masę przekładamy na przygotowany wcześniej spód, wierzch wyrównujemy i posypujemy kokosem. Wstawiamy do lodówki na najlepiej na całą noc.
Smacznego!