Składniki
-
300g Makaronu tagliatelle
-
400g Piersi z kurczaka
-
1 Cebula
-
150g Pieczarek
-
1 Brokuł
-
250 ml Śmietanki 30%
-
100g Parmezanu
-
szczypta Gałki muszkatołowej
-
1 łyżeczka Przyprawa do kurczaka
-
do smaku Sól i pieprz
Przepis
Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Brokuł wrzucić do wrzącej wody i gotować 5 minut. Filet z kurczaka pokroić w paski przyprawić solą i pieprzem i dodać trochę przyprawy do kurczaka. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebule pokroić w kostkę podsmażyć. Pieczarki pokroić w plasterki dorzucić do cebuli i dusić aż odparuje woda. Całość zalać śmietanką i dusić pod przykryciem aż lekko zgęstnieje. Doprawić solą, pieprzem i gałką. Parmezan zetrzeć na tarce. Polowe dodać do śmietanki razem z makaronem i kurczakiem. Wymieszać. Na koniec dodać brokuł pokrojony na małe kawałki i posypać resztą parmezanu.
Smacznego!