0 0
Szarlotka z połówkami jabłek

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
3 szkl Mąki
200g Masła
125g Cukru pudru
1 Żółtko
4 łyżki Serka homogenizowanego waniliowego
7 Jabłek
1/2 łyżeczki Cynamonu

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Szarlotka z połówkami jabłek

Cechy:
  • Słodkie
Kuchnia:

Szarlotka z połówkami jabłek z ciasta kruchego na bazie serka homogenizowanego, który nadaje słodki posmak. Prosty i smaczny pomysł na deser.

  • 1 godzina
  • Porcje 5
  • Średnie

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie ciasta: 

Mąkę wymieszać z cukrem pudrem. Dodać żółtko zimne masło i serek. Całość szybko zagnieść na jednolite gładkie ciasto. Owinąć je w folię spożywczą i wstawić do lodówki na około godzinę.

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
10 min

Jabłka:

Jabłka obrać i przekroić na połówki za pomocą łyżeczki wydrążyć środek. Ciasto wyjąć z lodówki i podzielić na pół. Jedna cześć rozwałkować na wielkość foremki i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Jabłka ułożyć na cieście wypukłą stroną do góry. Oprószyć cynamonem i cukrem pudrem. Druga cześć ciasta rozwałkować na prostokąt trochę większy niż foremka i przełożyć na jabłka. Brzegi docisnąć aby się skleiły i ponakłuwać całość widelcem.

2
Gotowe?
1 godz

Pieczenie:

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Ciasto piec około 60 minut aż wierzch ładnie się zarumieni. Jeszcze ciepłe oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Brownie z malinami
next
Sernik z białą czekoladą
previous
Brownie z malinami
next
Sernik z białą czekoladą

Dodaj komentarz