0 0
Szarlotka na cieście kruchym

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
2 szkl Mąki
1 Cukier waniliowy
3 łyżki Cukru
250g Masła
2 łyżeczki Proszku do pieczenia
1 Jajko
Mus jabłkowy:
2 kg Jabłek
1 łyżeczka Cynamonu
1-2 łyżki Cukru
Kruszonka:
50g Masła
50g Cukru
50g Mąki

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Szarlotka na cieście kruchym

Z kruszonką

Cechy:
  • Słodkie
Kuchnia:

Najprostsze a jak smaczne ciacho szarlotka na kruchym cieście z kruszonką. Z dodatkiem lukru cytrynowego smakuje naprawdę pysznie.

  • 1 godzina
  • Porcje 5
  • Łatwe

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie: 

Wszystkie składniki na ciasto kruche zagnieść na jednolite ciasto. Owinąć folia i schować do lodówki na około godzinę. W tym czasie przygotować mus: jabłka obrać usunąć gniazda i pokroić w niedużą kostkę lub zetrzeć na tarce. Wymieszać z cukrem i przesmażyć, aż powstanie mus. Wmieszać cynamon i pozostawić do ostygnięcia. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę ciasta wykleić na dnie formy. Ponakłuwać widelcem. Wyłożyć mus jabłkowy. Pozostałe ciasto rozwałkować i ułożyć na musie. Posypać kruszonką i piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni ok 50-60 minut.

Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Muszle makaronowe z kurczakiem i cukinią
next
Tagliatelle z kurczakiem i brokułami
previous
Muszle makaronowe z kurczakiem i cukinią
next
Tagliatelle z kurczakiem i brokułami

Dodaj komentarz