0 0
Spaghetti carbonara

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
250g Makaronu spaghetti
160g Szynki prosciutto
1 Cebula
2 ząbki Czosnku
3 Jajka
100g Parmezanu
200 ml Śmietanki 30%
Sól i pieprz
Oregano

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Spaghetti carbonara

Z szynką prosciutto

Cechy:
  • Łagodne
Kuchnia:

Danie kuchni Włoskiej. Spaghetti carbonara z szynką prosciutto. Danie jest sycące, proste w przygotowaniu i naprawdę pyszne!

  • 35 minut
  • Porcje 3
  • Łatwe

Składniki

Przepis

Udostępnij

Szynkę kroimy razem z cebulką i czosnkiem w kostkę i podsmażamy na patelni z łyżką oliwy.

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
10 min

Przygotowanie sosu:

Śmietanę wymieszać z jajkami i parmezanem przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz oregano.

2
Gotowe?
15 min

Makaron:

Makaron ugotować al dente. Wrzucić na patelnię z szynką i cebulką smażyć około minuty i wlać sos cały czas mieszając dopóki zgęstnieje. Zdejmujemy patelnię z ognia. Posypać z wierzchu parmezanem.
Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ciasto Wuzetka
next
Ciasto drożdżowe
previous
Ciasto Wuzetka
next
Ciasto drożdżowe

Dodaj komentarz