0 0
Sernik z masą krówką i orzeszkami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
200g Herbatników
50g Masła
1 kg Twarogu sernikowego
5 Jajek
1 Budyń waniliowy
200g Masła
1 Cukier waniliowy
150g Cukru pudru
4-5 łyżek Masy krówkowej
garść Orzeszków prażonych

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sernik z masą krówką i orzeszkami

Cechy:
  • Słodkie
Kuchnia:

Niesamowicie pyszny na maślanym herbatnikowym spodzie kremowy sernik z masą krówkową i prażonymi orzeszkami.

  • 1 godzina
  • Porcje 5
  • Średnie

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie:

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Herbatniki kruszymy i miksujemy w blenderze. Łączymy z roztopionym masłem. Dno foremki ( 22 – 24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć masę, wyrównać i odstawić. Żółtka oddzielamy od białek. Masło ucieramy na puszystą masę, dodajemy żółtka miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy łyżka po łyżce sera i proszek budyniu. Krótko miksujemy. Białka osobno ubijamy na pianę stopniowo dodając cukier puder z cukrem waniliowym. Pianę z białek dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką. Wylewamy na spód i wyrównujemy. Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni i piec ok 50-60 minut. Po upieczeniu piekarnik wyłączamy a sernik zostawiamy 20 minut. Po tym czasie lekko uchylamy piekarnik i studzimy. Wierzch smarujemy masą krówkową i posypujemy prażonymi orzeszkami. Wstawiamy na 2 godziny do lodówki.

Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tort bezowy
next
Kruche ciasto z pianką budyniową i truskawkami
previous
Tort bezowy
next
Kruche ciasto z pianką budyniową i truskawkami

Dodaj komentarz