0 0
Sernik z białą czekoladą

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
200g Herbatników
70g Masła
1 łyżka Kakao
Masa serowa:
1kg Twarogu sernikowego
4 Jajka
2 łyżki Cukru pudru
1 łyżka Mąki ziemniaczanej
3 tabliczki Białej czekolady

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sernik z białą czekoladą

I truskawkami

Cechy:
  • Słodkie
Kuchnia:

Lekki jak chmurka sernik z białą czekoladą, który nigdy nie opada. Z dodatkiem świeżych truskawek stanowi idealne połączenie.

  • 1 godzina
  • Porcje 4
  • Średnie

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie spodu: 

Herbatniki zmiksować w blenderze. Masło roztopić i połączyć z rozkruszonymi ciastkami i łyżką kakao. Dno formy (22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć masę wyrównać i odstawić na pół godziny do lodówki.

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
15 min

Masa serowa;

Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej i odstawiaj do przestudzenia. Ser przekładam do miski miksuje dodając kolejno po jednym jajku następnie dodaje cukier puder oraz mąkę ziemniaczaną i miksuje do połączenia. Na koniec dodaje czekoladę i mieszam szpatułką. Masę serową wylewam na herbatniki wyrównuje.

2
Gotowe?
1,5 godz

Pieczenie:

Formę wkładam do naczynia z gorąca wodą ( woda powinna sięgać do połowy formy) i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 165 stopni i piekę 1 godzinę i 20 minut. Po upieczeniu sernik zostawiam w zamkniętym piekarniku aby przestygł. Następnie wyciągam i studzę całkowicie.
Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Szarlotka z połówkami jabłek
next
Makaron penne w sosie śmietankowym z klopsikami
previous
Szarlotka z połówkami jabłek
next
Makaron penne w sosie śmietankowym z klopsikami

Dodaj komentarz