0 0
Sernik królewski z brzoskwiniami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
Ciasto kakaowe:
200g Masła
1 szkl Cukru pudru
6 Żółtek
4-5 łyżek Kakao
2 łyżki Śmietany 18%
1 łyżeczka Proszku do pieczenia
4 szklanki Mąki pszennej
Masa serowa:
1 kg Twarogu sernikowego
180g Cukru
1 Cukier waniliowy
1 proszek Budyniu waniliowego
200 ml Śmietanki 30%
3 Jajka
1 Puszka brzoskwiń

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sernik królewski z brzoskwiniami

Cechy:
  • Słodkie
Kuchnia:

Kruche kakaowe ciasto połączone z puszystą waniliową masą serową i dużą ilością brzoskwiń. Idealnie sprawdzi się na świąteczne wypieki.

  • 1 godzina
  • Porcje 5
  • Średnie

Składniki

Przepis

Udostępnij

Kruche kakaowe ciasto:

Wszystkie składniki na ciasto zagnieść na gładkie oraz jednolite ciasto. Podzielić na dwie części. Jedną część ciasta włożyć do lodówki, drugą pokroić na plasterki i wyłożyć nimi spód formy (25×35 cm). Podziurkować widelcem.

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
15 min

Masa serowa:

Do miski włożyć składniki na masę serową i zmiksować na średnich obrotach tylko do połączenia. Wyłożyć na spód wyrównać i wyłożyć na nie pokrojone w plasterki i osuszone brzoskwinie. Na wierzch zetrzeć na tarce o dużych oczkach drugą cześć ciasta.

2
Gotowe?
50 min

Pieczenie:

Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec 40-45 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i sernik zostawić w środku do przestudzenia na około 30 minut. Następnie lekko uchylić piekarnik i wystudzić. Posypać cukrem pudrem.
Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Zawijane drożdżowe bułeczki
next
Bułeczki drożdżowe
previous
Zawijane drożdżowe bułeczki
next
Bułeczki drożdżowe

Dodaj komentarz