0 0
Sernik Izaura

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
200g Masła
250g Cukru
1 Cukier waniliowy
3 łyżki Kakao
5 łyżek Wody
4 Jajka
320g Mąki
2 łyżeczki Proszku do pieczenia
Masa serowa:
1 kg Twarogu sernikowego
4 Jajka
150g Cukru
1 Cukier waniliowy
1 Budyń śmietankowy
100g Masła

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sernik Izaura

Cechy:
  • Słodkie
Kuchnia:

Delikatny i wilgotny sernik połączony z ciastem czekoladowym w smaku przypominającym murzynka. Polany polewą czekoladową a z wierzchu posypany wiórkami kokosu.

  • 1,5 godziny
  • Porcje 4
  • Średnie

Składniki

Przepis

Udostępnij

Ciasto czekoladowe:

W garnku umieścić masło, kakao, cukier, cukier wanilinowy i wodę. Roztopić na małym ogniu i ostudzić. Do ostudzonej masy dodać 4 żółtka, mąkę i proszek do pieczenia i połączyć dokładnie. Białka ubić na sztywno i wymieszać delikatnie z masą. Przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia( 25×35 cm).

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
20 min

Masa serowa:

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę( około 7 minut mikserem). Następnie dodać miękkie masło cały czas ubijając dodawać po 1 łyżce twarogu i na koniec wsypać proszek budyniowy. Zmiksować do połączenia. Białka ubić na sztywno i wmieszać delikatnie. szpatułką. Masę serową wylać na kakaowy spód.

2
Gotowe?
1 godz

Pieczenie:

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Sernik piec około godziny aż góra się zetnie. Gotowy wystudzony polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.
Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Jagodzianki
next
Ciasto Wuzetka
previous
Jagodzianki
next
Ciasto Wuzetka

Dodaj komentarz