Składniki
-
200g Masła
-
250g Cukru
-
1 Cukier waniliowy
-
3 łyżki Kakao
-
5 łyżek Wody
-
4 Jajka
-
320g Mąki
-
2 łyżeczki Proszku do pieczenia
-
Masa serowa:
-
1 kg Twarogu sernikowego
-
4 Jajka
-
150g Cukru
-
1 Cukier waniliowy
-
1 Budyń śmietankowy
-
100g Masła
Przepis
Ciasto czekoladowe:
W garnku umieścić masło, kakao, cukier, cukier wanilinowy i wodę. Roztopić na małym ogniu i ostudzić. Do ostudzonej masy dodać 4 żółtka, mąkę i proszek do pieczenia i połączyć dokładnie. Białka ubić na sztywno i wymieszać delikatnie z masą. Przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia( 25×35 cm).
Krok Po Kroku
1
Gotowe?
20 min
|
Masa serowa:Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę( około 7 minut mikserem). Następnie dodać miękkie masło cały czas ubijając dodawać po 1 łyżce twarogu i na koniec wsypać proszek budyniowy. Zmiksować do połączenia. Białka ubić na sztywno i wmieszać delikatnie. szpatułką. Masę serową wylać na kakaowy spód. |
2
Gotowe?
1 godz
|
Pieczenie: |