0 0
Rogaliki serowe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
250g Twarogu półtłustego
100g Masła
1 Jajko
60g Cukru
300g Mąki
1 łyżeczka Proszku do pieczenia

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rogaliki serowe

Z kremem czekoladowo-orzechowym

Cechy:
  • Słodkie
Kuchnia:

Pyszne rozpływające się w ustach rogaliki serowe z kremem czekoladowo-orzechowym. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.

  • Porcje 5
  • Łatwe

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie: 

Masło roztapiamy w małym garnuszku i odkładamy do przestudzenia. Ser mieszamy z cukrem i jajkiem, dodajemy ostudzone masło i łączymy. Stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zagniatamy gładkie ciasto.

 

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
20 min

Pieczenie:

Ciasto dzielimy na trzy części i każdą z nich rozwałkować na kształt koła. Koło dzielimy na 8 trójkątów. Na każdym nakładamy po łyżeczce kremu czekoladowego. Rogaliki zwijamy. Układamy blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 15 minut aż się zarumienią.
Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ciasto malinowe z budyniem
next
Ciasto łaciate z wiśniami
previous
Ciasto malinowe z budyniem
next
Ciasto łaciate z wiśniami

Dodaj komentarz