0 0
Placuszki z jabłkami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
2 szkl Mąki
1 szkl Wody
400g Kefiru
3 Jajka
1 łyżeczka Proszku do pieczenia
5 łyżek Cukru
2-3 Jabłka

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Placuszki z jabłkami

Cechy:
  • Słodkie
Kuchnia:

Placuszki z jabłkami na kefirze oprószone cukrem pudrem i cynamonem. Idealne na szybki deser.

  • 30 minut
  • Porcje 4
  • Łatwe

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie:

Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Białka miksujemy na sztywną pianę. W drugiej misce miksujemy mąkę, proszek do pieczenia, wodę, kefir, żółtka i cukier. Dodajemy do nich pianę z białek i delikatnie mieszamy. Dodajemy odciśnięte z nadmiaru wody jabłka i ponownie mieszamy. Patelnie rozgrzewamy i łyżka nakładamy placuszki. Smażymy z obu stron. Gotowe wykładamy na ręcznik papierowy. Oprószamy cukrem pudrem i cynamonem.

Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ucierane ciasto ze śliwkami
next
Gołąbki bez zawijania
previous
Ucierane ciasto ze śliwkami
next
Gołąbki bez zawijania

Dodaj komentarz