0 0
Pieczone ziemniaczki w bułce tartej

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
1 kg Ziemniaków
1 łyżka Soli
100g Masła
2-3 łyżki Bułki tartej
3 łyżki Przyprawy do ziemniaków
1 pęczek Koperku

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pieczone ziemniaczki w bułce tartej

Z koperkiem

Cechy:
  • Łagodne
Kuchnia:

Pieczone ziemniaki w bułce tartej z dodatkiem koperku. Delikatne w środku chrupiące z wierzchu a do tego maślane w smaku.

  • 1 godzina
  • Porcje 3
  • Łatwe

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w ćwiartki. Gotować w wodzie z dodatkiem 1 łyżki soli przez 10 minut. Odcedzić i wysuszyć dodać masło, przyprawę do ziemniaków, bułkę tartą oraz posiekany koperek. Potrząsać garnkiem parokrotnie do pokrycia każdego ziemniaka przyprawami. Wyłożyć ziemniaki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 30-35 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Drożdżówki zawijane
next
Serowe ciasteczka
previous
Drożdżówki zawijane
next
Serowe ciasteczka

Dodaj komentarz