Składniki
-
7-8 dużych Pieczarek
-
500g Mięsa mielonego
-
100ml Przecieru pomidorowego
-
1 Cebula
-
2 ząbki Czosnku
-
1 Papryka czerwona
-
100g Sera tartego mozzarella
-
2 łyżeczki Przyprawy do mięsa mielonego
-
1 łyżeczka Majeranku
-
szczpyta Chilli
-
do smaku Sól i pieprz
Przepis
Przygotowanie:
Odłamać nóżki pieczarek. Dokładnie umyć i osuszyć. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Mięso mielone włożyć do miski. Dodać przyprawę, majeranek, chili i doprawić solą i pieprzem. Dorzucić mięsko do cebuli i podsmażyć dopóki nie będzie surowe. Dodać pokrojoną kosteczkę paprykę oraz przecier pomidorowy. Wymieszać i ewentualnie doprawić wszystko razem. Tak przygotowanym mięsem nadziewać oprószone solą pieczarki. Posypać mozzarella. Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni około 20-30 minut.
Smacznego!