0 0
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
7-8 dużych Pieczarek
500g Mięsa mielonego
100ml Przecieru pomidorowego
1 Cebula
2 ząbki Czosnku
1 Papryka czerwona
100g Sera tartego mozzarella
2 łyżeczki Przyprawy do mięsa mielonego
1 łyżeczka Majeranku
szczpyta Chilli
do smaku Sól i pieprz

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym

Cechy:
  • Łagodne
Kuchnia:

Świetny przepis na przekąskę lub pomysł na pyszny obiad pieczarki nadziewane mięsem mielonym zapiekane z serem mozzarella.

  • 1 godzina
  • Porcje 3
  • Średnie

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie: 

Odłamać nóżki pieczarek. Dokładnie umyć i osuszyć. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Mięso mielone włożyć do miski. Dodać przyprawę, majeranek, chili i doprawić solą i pieprzem. Dorzucić mięsko do cebuli i podsmażyć dopóki nie będzie surowe. Dodać pokrojoną kosteczkę paprykę oraz przecier pomidorowy. Wymieszać i ewentualnie doprawić wszystko razem. Tak przygotowanym mięsem nadziewać oprószone solą pieczarki. Posypać mozzarella. Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni około 20-30 minut.

Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Placuszki twarogowe z patelni
next
Babeczki drożdżowe z borówkami
previous
Placuszki twarogowe z patelni
next
Babeczki drożdżowe z borówkami

Dodaj komentarz