• Home
  • Obiad
  • Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem
0 0
Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
4 Papryki czerwone
400g Mięsa mielonego
2 woreczki Ryżu
1 Cebula
2 ząbki Czosnku
500g Przecieru pomidorowego
1 łyżeczka Oregano
1 łyżeczka Bazylii
2 łyżeczki Przyprawy do mięsa mielonego
do smaku Sól i pieprz

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem

Cechy:
  • Łagodne
Kuchnia:

Zapiekane faszerowane papryki z mięsem mielonym i ryżem w sosie pomidorowym. Pyszny i szybki pomysł na obiad.

  • 1 godzina
  • Porcje 4
  • Łatwe

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie:

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Czosnek przecisnąć przez praskę podsmażyć z cebula. Mięso przyprawić przyprawą do mielonego, oregano, bazylia solą i pieprzem. Dorzucić do cebulki i podsmażyć. Papryki umyć odciąć górną część i środek oczyść z nasion. Przecier wymieszać ze szklanką wody i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przyprawić do smaku pieprzem i odrobiną soli. Przelać do wysokiego naczynia żaroodpornego. Papryki nafaszerować mięsem. Ustawić w naczyniu przykryć czapeczkami i folia aluminiowa. Piec około 50 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni.

Smacznego!

 

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tarta rafaello
next
Ciasto malinowe z budyniem
previous
Tarta rafaello
next
Ciasto malinowe z budyniem

Dodaj komentarz