Składniki
-
4 Papryki czerwone
-
400g Mięsa mielonego
-
2 woreczki Ryżu
-
1 Cebula
-
2 ząbki Czosnku
-
500g Przecieru pomidorowego
-
1 łyżeczka Oregano
-
1 łyżeczka Bazylii
-
2 łyżeczki Przyprawy do mięsa mielonego
-
do smaku Sól i pieprz
Przepis
Przygotowanie:
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Czosnek przecisnąć przez praskę podsmażyć z cebula. Mięso przyprawić przyprawą do mielonego, oregano, bazylia solą i pieprzem. Dorzucić do cebulki i podsmażyć. Papryki umyć odciąć górną część i środek oczyść z nasion. Przecier wymieszać ze szklanką wody i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przyprawić do smaku pieprzem i odrobiną soli. Przelać do wysokiego naczynia żaroodpornego. Papryki nafaszerować mięsem. Ustawić w naczyniu przykryć czapeczkami i folia aluminiowa. Piec około 50 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni.
Smacznego!