0 0
Pączki hiszpańskie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
Ciasto parzone:
200g Mąki
250 ml Wody
100g Masła
4 Jajka
szczypta Soli
Olej do smażenia

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pączki hiszpańskie

Cechy:
  • Słodkie

Delikatne lekkie pączki gniazdka z ciasta parzonego. Polane lukrem smakują idealnie.

  • 1 godzina
  • Porcje 5
  • Średnie

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie ciasta parzonego:

W garnku zagotować szklankę wody z masłem i szczyptą soli. Zmniejszyć ogień i wsypać przesianą mąkę, cały czas mieszając. Ucierać ciasto, aż będzie gładkie i zacznie odstawać od ścianek garnka. Odstawić do ostudzenia. Zimne ciasto zmiksować z jajkami. Przełożyć do szprycy cukierniczej.

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
25 min

Formowanie:

Z papieru pergaminowego wyciąć kwadraty około 10cm. Na każdy wycisnąć kółko o średnicy ok 7cm. Olej rozgrzać wkładać pączki papierem do góry i po minucie usunąć go gdy papier zacznie odchodzić. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Wyjąc i odsączyć na ręczniku papierowym. Polukrować.
Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Naleśniki z prażonymi jabłkami
next
Makaron z mięsem mielonym
previous
Naleśniki z prażonymi jabłkami
next
Makaron z mięsem mielonym

Dodaj komentarz