Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
350g Serka homogenizowanego waniliowego
2 Jajka
2 łyżki Cukru
1 szklanka Mąki
1 łyżeczka Proszku do pieczenia
Sos truskawkowy Rosemary
250g Truskawek
2 łyżki Cukru
1 łyżka Soku z cytryny
1 łyżeczka Mąki ziemniaczanej

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Racuchy na serku homogenizowanym

Racuchy na serku homogenizowanym

Z dodatkiem sosu truskawkowego

Cechy:
  • Słodkie
Kuchnia:

Puszyste i delikatne w smaku racuszki na serku homogenizowanym z dodatkiem sosu truskawkowego smakiem przypominają lato. Do ich przygotowania potrzeba zaledwie kilka składników.

  • 30 min
  • Porcje 4
  • Łatwe

Składniki

Przepis

Udostępnij

Serek homogenizowany przełożyć do dużej miski, dodać całe jajka, cukier, mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać lub zmiksować na jednolite ciasto. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju. Łyżką nakładać porcje ciasta. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone racuszki przełożyć na ręcznik papierowy aby wchłonął nadmiar tłuszczu.  Oprószyć cukrem pudrem.

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
15 min

Sos truskawkowy:

Truskawki umyć, odciąć końcówki i pokroić na małe kawałki rozgnieść widelcem. Przełożyć do garnuszka dodać cukier i doprowadzić do wrzenia. Mąkę wymieszać z sokiem z cytryny, dodać do truskawek i zagotować aż sos zgęstniej. Odstawić z ognia. Podawać z racuszkami.
Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem
next
Sernikobrownie z malinami
previous
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem
next
Sernikobrownie z malinami

Dodaj komentarz