0 0
Naleśniki z prażonymi jabłkami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
Ciasto:
1 szkl Mleka
2 Jajka
3/4 szkl Wody gazowanej
3 łyżki Oleju
1 szkl Mąki
1 łyżka Cukru
Prażone jabłka:
5-6 sztuk Jabłek
1 łyżeczka Cynamonu
1 Cukier waniliowy
2 łyżki Masła

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Naleśniki z prażonymi jabłkami

Polane kremem czekoladowo-orzechowym

Cechy:
  • Słodkie
Kuchnia:

Prażone jabłka z dodatkiem cynamonu w naleśniku polane kremem z czekolady i orzechów. Najlepsze połączenie.

  • 30 minut
  • Porcje 3
  • Średnie

Składniki

Przepis

Udostępnij

Ciasto naleśnikowe:

Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy lub mieszamy na gładkie ciasto. W razie, gdy ciasto będzie za rzadkie można dosypać więcej mąki. Patelnie rozgrzewamy z łyżką oliwy i smażymy z obu stron.

Nadzienie: 

Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Wkładamy do garnka dodajemy 2 łyżki masła, cukier i cynamon. Mieszamy i smażymy przez 15 minut aż jabłka będą miękkie. Jakby były za kwaśne można dodać trochę cukru. Smacznego!

 

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Jabłecznik hiszpański
next
Pączki hiszpańskie
previous
Jabłecznik hiszpański
next
Pączki hiszpańskie

Dodaj komentarz