0 0
Nadziewane muszle makaronowe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
500g Mięsa mielonego
1 Cebula
2 ząbki Czosnku
1 kulka Mozzarelli
2 łyżeczki Przyprawy do mięsa mielonego
1 łyżeczka Papryki słodkiej
1 łyżeczka Bazylii
1 łyżeczka Majeranku
do smaku Sól i pieprz
Sos pomidorowy:
400 ml Przecieru pomidorowego
1 łyżeczka Oregano
1 łyżeczka Bazylii
1 łyżeczka Tymianku
1 łyżeczka Cukru
20 sztuk Muszli makaronowych

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Nadziewane muszle makaronowe

Mięsem mielonym i mozzarellą

Cechy:
  • Łagodne
Kuchnia:

Prosty i pyszny przepis na nadziewane muszle makaronowe mięsem mielonym i mozzarellą zapiekane w sosie pomidorowym.

  • 1 godzina
  • Porcje 2
  • Średnie

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie:

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Mięso mielone przyprawiamy bazylią, papryką słodką,przyprawą do mielonego, majerankiem oraz solą i pieprzem. Dorzucamy do cebulki mięso i podsmażamy. Odstawiamy do przestygnięcia.  Mozzarellę drobno kroimy i mieszamy z mięsem. Przecier pomidorowy doprawiamy oregano, bazylią, cukrem oraz solą i pieprzem. Sos przelewamy do naczynia żaroodpornego.

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
20 min

Pieczenie:

Muszle nadziewamy farszem i układamy w naczyniu. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pieczemy 15- 20 minut. Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Rogaliki drożdżowe
next
Tarta ze śliwkami i jabłkami
previous
Rogaliki drożdżowe
next
Tarta ze śliwkami i jabłkami

Dodaj komentarz