0 0
Muszle makaronowe z kurczakiem i cukinią

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
20 sztuk Muszli makaronowych
400g Piersi z kurczaka
1 Cukinia
150g Serka śmietankowego
50g Parmezanu
1 Cebula
1 ząbek Czosnku
1 łyżeczka Tymianku
do smaku Sól i pieprz
Sos pomidorowy:
500g Przecieru pomidorowego
1 Cebula
1 ząbek Czosnku
1 łyżeczka Bazylii
1 łyżeczka Oregano
1 łyżeczka Papryki słodkiej
szczypta Chilli

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Muszle makaronowe z kurczakiem i cukinią

W sosie pomidorowym

Cechy:
  • Łagodne
Kuchnia:

Smaczny przepis na muszle makaronowe z kurczakiem i cukinią w sosie pomidorowym. Sycące i proste w przygotowaniu danie.

  • 1 godzina
  • Porcje 3
  • Łatwe

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie: 

Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju z czosnkiem. Kurczaka umyć oczyścić i pokroić w kostkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Dorzucić do podsmażonej cebuli i usmażyć. Cukinie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dorzucić ją do podsmażonego kurczaka i smażyć około 5 minut. Odstawić do przestudzenia. Przełożyć do miski dodać kremowy serek, parmezan i dokładnie wymieszać. Farszem nadziać muszle. Sos: cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni. Dodać przecier i doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią, oregano, słodką papryką oraz chilli. Wylać do naczynia żaroodpornego ułożyć nadziane muszle. Całość posypać z wierzchu parmezanem. Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 minut.

Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ciasto bounty
next
Szarlotka na cieście kruchym
previous
Ciasto bounty
next
Szarlotka na cieście kruchym

Dodaj komentarz