0 0
Mini bezy

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
4 Białka
120g Cukru
1 łyżka Mąki ziemniaczanej
1 łyżka Soku z cytryny
400ml Śmietanki 30%
2 łyżki Cukru pudru
50g Malin
50g Borówek

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mini bezy

Z bitą śmietaną i owocami

Cechy:
  • Słodkie
Kuchnia:

Mini bezy z bitą śmietaną i owocami są idealne na jeden kęs. Chrupiące z wierzchu rozpływają się w ustach.

  • 2 godziny
  • Porcje 5
  • Średnie

Składniki

Przepis

Udostępnij

Zaczynamy od przygotowania piany na bezy.

Najlepiej zrobić to dzień wcześniej wieczorem.

Po wysuszeniu bez pozostawić w zamkniętym piekarniku na całą noc.

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
2 godz

Bezy:

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo łyżka po łyżce dodawać cukier aż powstanie sztywna błyszcząca piana. Następnie dodać mąkę i cytrynę zmiksować na niskich obrotach do połączenia. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ubita pianę wyciskam za pomocą rękawa cukierniczego. Piekarnik nagrzać do 120 stopni. Włożyć bezy i po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 90 stopni. Suszyć przez około 2 godziny. Wyłączyć piekarnik i bezy pozostawiamy w ciepłym piekarniku aż do wystudzenia.

2
Gotowe?
10 min

Bita śmietana:

Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać dwie łyżki cukru pudru. Za pomocą rękawa cukierniczego udekorować bezy. Na wierzch ułożyć owoce. Najlepiej przechować je w lodówce.
Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tagliatelle z kurczakiem i suszonymi pomidorami
next
Zapiekanka gyros
previous
Tagliatelle z kurczakiem i suszonymi pomidorami
next
Zapiekanka gyros

Dodaj komentarz