Składniki
-
4 Białka
-
120g Cukru
-
1 łyżka Mąki ziemniaczanej
-
1 łyżka Soku z cytryny
-
400ml Śmietanki 30%
-
2 łyżki Cukru pudru
-
50g Malin
-
50g Borówek
Przepis
Zaczynamy od przygotowania piany na bezy.
Najlepiej zrobić to dzień wcześniej wieczorem.
Po wysuszeniu bez pozostawić w zamkniętym piekarniku na całą noc.
Krok Po Kroku
1
Gotowe?
2 godz
|
Bezy:Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo łyżka po łyżce dodawać cukier aż powstanie sztywna błyszcząca piana. Następnie dodać mąkę i cytrynę zmiksować na niskich obrotach do połączenia. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ubita pianę wyciskam za pomocą rękawa cukierniczego. Piekarnik nagrzać do 120 stopni. Włożyć bezy i po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 90 stopni. Suszyć przez około 2 godziny. Wyłączyć piekarnik i bezy pozostawiamy w ciepłym piekarniku aż do wystudzenia. |
2
Gotowe?
10 min
|
Bita śmietana: |