0 0
Mini bezy z kremem mascarpone

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
4 Białka
200g Cukru
1 łyżeczka Mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki Soku z cytryny
Krem mascarpone:
250g Mascarpone
300 ml Śmietanki 30%
2 łyżki Cukru pudru

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mini bezy z kremem mascarpone

Cechy:
  • Słodkie
Kuchnia:

Mini bezy z kremem mascarpone i truskawkami. Z zewnątrz chrupiąca a w środku mięciutka taka jest najlepsza w smaku.

  • 2,5 godziny
  • Porcje 5
  • Średnie

Składniki

Przepis

Udostępnij

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
15 minut

Piana bezowa:

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo łyżka po łyżce dodawać cukier aż powstanie sztywna błyszcząca piana. Miksować dopóki cukier nie będzie wyczuwalny pod palcami. Następnie dodać mąkę i cytrynę zmiksować na niskich obrotach tylko do połączenia.

2
Gotowe?

Pieczenie:

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Narysować małe okręgi o średnicy 12 mm. Ubitą pianę wyciskam za pomocą rękawa cukierniczego. Piekarnik nagrzać do 120 stopni. Włożyć bezy i po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 90 stopni. Suszyć przez około 2 godziny. Wyłączyć piekarnik i bezy pozostawiamy w ciepłym piekarniku aż do wystudzenia ( najlepiej na całą noc).

3
Gotowe?
10 mint

Krem mascarpone:

Śmietankę ubijam razem z mascarpone i cukrem pudrem na wysokich obrotach do momentu zgęstnienia kremu. Za pomocą rękawa cukierniczego na wierzch wykładam krem. Dekoruje owocami.
Przechowywać w lodówce.
Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Orientalne danie z kurczakiem i warzywami
next
Ciasto budyniowe z musem jabłkowym
previous
Orientalne danie z kurczakiem i warzywami
next
Ciasto budyniowe z musem jabłkowym

Dodaj komentarz