7 2
Knedle z truskawkami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
1 kg Ziemniaków
2 Jajka
2 szklanki Mąki
500g Truskawek
Bułka tarta: Sweet smoked paprika
50g Masła
2 łyżki Bułki tartej

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Knedle z truskawkami

Z bułką tartą

Cechy:
  • Słodkie
  • Vegan
Kuchnia:

Knedle najbardziej smakują latem kiedy wykorzystamy świeże owoce u mnie z truskawkami. Polane bułką tartą smakują wyśmienicie.

  • 1 godzina
  • Porcje 4
  • Łatwe

Składniki

Przepis

Udostępnij

 

Ziemniaki najlepiej ugotować dzień wcześniej i jeszcze ciepłe przecisnąć przez praskę. 

Ziemniaki obrać i ugotować. Jeszcze ciepłe przecisnąć przez praskę i odstawić do wystudzenia. Dodać mąkę oraz jajka. Wyrobić na stolnicy na gładkie ciasto. Podzielić na małe porcje. Każdy kawałek rozpłaszczyć w dłoni (z odrobiną mąki, gdy ciasto się lepi) ułożyć truskawkę ( gdy truskawki są kwaśne można dodać do nich cukier lub cukier puder) zakleić ją ciastem. W garnku zagotować wodę z solą. Wrzucić knedle do wrzątku i od wypłynięcia gotować 4 minuty. Gotowe podać z bułką tartą. Smaczneg

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
10 min

Gotowanie:

W dużym garnku zagotować wodę z odrobiną soli. Wrzucić knedle partiami do wrzątku i od wypłynięcia gotować 4-5 minut.

2
Gotowe?
5 min

Bułka tarta:

Masło roztopić w garnuszku dodać do niego 2 łyżki bułki tartej i wymieszać. Gotowe jeszcze ciepłe knedle polać bułką tartą.
Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
next
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem
next
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem

Dodaj komentarz