Składniki
-
200g Makaronu
-
1 Brokuł
-
100g Serka topionego śmietankowego
-
250 ml Śmietanki 30%
-
1 Cebula
-
2 ząbki Czosnku
-
1 łyżeczka Przyprawa do kurczaka
-
do smaku Sól i pieprz
-
1 łyżeczka Ziół prowansalskich
Przepis
Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Brokuł podzielić na różyczki i wrzucić do wrzącej osolonej wody i ugotować też al dente. Kurczaka umyć i oczyścić pokroić w kostkę przyprawić solą i pieprzem oraz przyprawa do kurczaka. Podsmażyć na rozgrzanej patelni z łyżka oliwy. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć z czosnkiem. Następnie wlać śmietankę i dodać serek topiony. Gotować pod przykryciem aż ser się rozpuści a sos zacznie gęstnieć. Dodać kurczaka brokuły i makaron. Delikatnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!