0 0
Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
200g Makaronu ryżowego z dodatkiem alg
400g Piersi z kurczaka
1 Cebula
1 Cukinia
1 mały Brokuł
4 Marchewki
7-8 sztuk Pieczarek
Sos:
4 łyżki Sosu sojowego
2 łyżki Octu ryżowego
3 łyżki Sosu słodkie chili z ananasem
50 ml Wody
2 łyżki Mąki ziemniaczanej

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami

W sosie słodkie-chili

Cechy:
  • Łagodne

Kuchnia azjatycka gościu u nas coraz częściej. Pyszna propozycja obiadowa to makaron ryżowy z dodatkiem alg morskich oraz kurczakiem i warzywami w sosie słodkie chili od Asia Flavours.

  • 1 godzina
  • Porcje 3
  • Łatwe

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie: 

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka umyć, oczyścić z błon i pokroić w paseczki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Obtoczyć w mące ziemniaczanej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Na drugiej patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dorzucić pokrojone na kawałki pieczarki i dusić pod przykryciem aż woda odparuje. Cukinię pokroić na półksiężyce. Brokuł ugotować al dente. Marchewkę pokroić w słupki. Wszystkie warzywa dorzucić do pieczarek i dusić aż zmiękną. W misce łączymy ze sobą składniki na sos. Do warzyw dodajemy usmażone mięso i makaron ryżowy. Zalewamy sosem i dusimy pod przykryciem aż sos zgęstnieje.

Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Bułeczki drożdżowe
next
Ciasto śmietankowe z galaretką
previous
Bułeczki drożdżowe
next
Ciasto śmietankowe z galaretką

Dodaj komentarz