Składniki
-
200g Makaronu ryżowego z dodatkiem alg
-
400g Piersi z kurczaka
-
1 Cebula
-
1 Cukinia
-
1 mały Brokuł
-
4 Marchewki
-
7-8 sztuk Pieczarek
-
Sos:
-
4 łyżki Sosu sojowego
-
2 łyżki Octu ryżowego
-
3 łyżki Sosu słodkie chili z ananasem
-
50 ml Wody
-
2 łyżki Mąki ziemniaczanej
Przepis
Przygotowanie:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka umyć, oczyścić z błon i pokroić w paseczki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Obtoczyć w mące ziemniaczanej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Na drugiej patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dorzucić pokrojone na kawałki pieczarki i dusić pod przykryciem aż woda odparuje. Cukinię pokroić na półksiężyce. Brokuł ugotować al dente. Marchewkę pokroić w słupki. Wszystkie warzywa dorzucić do pieczarek i dusić aż zmiękną. W misce łączymy ze sobą składniki na sos. Do warzyw dodajemy usmażone mięso i makaron ryżowy. Zalewamy sosem i dusimy pod przykryciem aż sos zgęstnieje.
Smacznego!