Składniki
-
200g Makaronu
-
400g Piersi z kurczaka
-
1 Mieszanka warzyw po chińsku
-
2 paseczki Imbiru
-
2 ząbki Czosnku
-
2 łyżki Mąki ziemniaczanej
-
Sos:
-
8 łyżek Sosu sojowego
-
4 łyżki Miodu
-
2 łyżki Octu ryżowego
-
8 łyżek Wody
-
2 łyżki Koncentratu
Przepis
Przygotowanie:
Kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Doprawić solą i pieprzem. Obtoczyć w mące ziemniaczanej i smażyć na rozgrzanym oleju. Makaron ugotować al dente. Warzywa podsmażyć na patelni razem z imbirem i czosnkiem. W misce łączymy ze sobą składniki na sos. Do warzyw dodajemy usmażone mięso i makaron. Zalewamy sosem i dusimy pod przykryciem aż sos zgęstnieje. Posypujemy sezamem.
Smacznego!