0 0
Makaron po chińsku

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
200g Makaronu
400g Piersi z kurczaka
1 Mieszanka warzyw po chińsku
2 paseczki Imbiru
2 ząbki Czosnku
2 łyżki Mąki ziemniaczanej
Sos:
8 łyżek Sosu sojowego
4 łyżki Miodu
2 łyżki Octu ryżowego
8 łyżek Wody
2 łyżki Koncentratu

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Makaron po chińsku

Z warzywami

Cechy:
  • Łagodne

Smaczne i szybkie danie z patelni. Makaron z warzywami i kurczakiem po chińsku.

  • 1 godzina
  • Porcje 3
  • Łatwe

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie: 

Kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Doprawić solą i pieprzem. Obtoczyć w mące ziemniaczanej i smażyć na rozgrzanym oleju. Makaron ugotować al dente. Warzywa podsmażyć na patelni razem z imbirem i czosnkiem. W misce łączymy ze sobą składniki na sos. Do warzyw dodajemy usmażone mięso i makaron. Zalewamy sosem i dusimy pod przykryciem aż sos zgęstnieje. Posypujemy sezamem.

Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Mini pizzerinki
next
Ucierane ciasto ze śliwkami
previous
Mini pizzerinki
next
Ucierane ciasto ze śliwkami

Dodaj komentarz