• Home
  • Makarony
  • Makaron penne w sosie śmietankowym z klopsikami
0 0
Makaron penne w sosie śmietankowym z klopsikami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
500g Mięsa mielonego
1 Jajko
2 łyżeczki Przyprawy do mięsa mielonego
1 łyżeczka Majeranku
1 łyżeczka Papryki słodkiej
2 łyżki Bułki tartej
1 Cebula
250g Pieczarek
1 Por
200g Makaronu penne
2 Żółtka
250ml Śmietanki 30%
do smaku Sól i pieprz

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Makaron penne w sosie śmietankowym z klopsikami

I pieczarkami

Cechy:
  • Łagodne
Kuchnia:

Propozycje dania jednogarnkowego makaron penne w sosie śmietankowym z klopsikami z dodatkiem pieczarek i pora. Bardzo sycący i pyszny w smaku obiad.

  • 1 godzina
  • Porcje 3
  • Łatwe

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie:

Mięso przełożyć do miski doprawić przyprawą, majerankiem, papryka słodka, solą i pieprzem. Dodać jajko i bułkę tarta wymieszać. Uformować małe klopsiki i obtoczyć w mące. Podsmażyć z dwóch stron na złoty kolor. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Cebule pokroić w kostkę podsmażyć na patelni. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i por. Śmietankę wymieszać z żółtkami doprawić do smaku solą i pieprzem. Do warzyw dodać ugotowany makaron zalać sosem i gotować aż zgęstnieje. Na koniec dodać usmażone klopsiki. Można posypać posiekana natka pietruszki.

Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Sernik z białą czekoladą
next
Placuszki twarogowe z patelni
previous
Sernik z białą czekoladą
next
Placuszki twarogowe z patelni

Dodaj komentarz