0 0
Kuleczki ziemniaczano-serowe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
700g Ziemniaków
1 łyżeczka Papryki słodkiej
1 ząbek Czosnku
100g Sera tartego mozzarella
mały pęczek Koperku
1 Jajko
do smaku Sól i pieprz

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuleczki ziemniaczano-serowe

Z serem mozzarella

Cechy:
  • Łagodne
Kuchnia:

Chrupiące na zewnątrz i rozpływające się w środku kuleczki ziemniaczano-serowe stanowią idealny pomysł na przekąskę. Z dodatkiem ulubionego sosu świetnie smakują na ciepło jak i na zimno.

  • 1 godzina
  • Porcje 4
  • Łatwe

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie:

Ziemniaki myjemy i obieramy. Gotujemy je w osolonej wodzie do miękkości. Jeszcze ciepłe przeciskamy przez praskę. Odstawiamy do wystudzenia.

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
10 min

Panierka:

Dodajemy jajko, posiekany czosnek, paprykę słodką, koper oraz sól i pieprz do smaku. I wszystko mieszamy. Z masy ziemniaczanej robimy małe placuszki na środek nakładamy mozzarelle i formujemy kuleczki. Obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim oleju parę minut aż będą zarumienione.
Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ciasto drożdżowe
next
Kluski leniwe
previous
Ciasto drożdżowe
next
Kluski leniwe

Dodaj komentarz