Składniki
-
700g Ziemniaków
-
1 łyżeczka Papryki słodkiej
-
1 ząbek Czosnku
-
100g Sera tartego mozzarella
-
mały pęczek Koperku
-
1 Jajko
-
do smaku Sól i pieprz
Przepis
Przygotowanie:
Ziemniaki myjemy i obieramy. Gotujemy je w osolonej wodzie do miękkości. Jeszcze ciepłe przeciskamy przez praskę. Odstawiamy do wystudzenia.
Krok Po Kroku
1
Gotowe?
10 min
|
Panierka:Dodajemy jajko, posiekany czosnek, paprykę słodką, koper oraz sól i pieprz do smaku. I wszystko mieszamy. Z masy ziemniaczanej robimy małe placuszki na środek nakładamy mozzarelle i formujemy kuleczki. Obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim oleju parę minut aż będą zarumienione. |