• Home
  • Ciasta
  • Kruche ciasto z pianką budyniową i truskawkami
0 0
Kruche ciasto z pianką budyniową i truskawkami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
2,5 szkl Mąki
250g Masła
2 łyżeczki Proszku do pieczenia
3 łyżki Cukru pudru
5 Żółtek
Pianka budyniowa:
5 Białek
1 szkl Cukru
1 Cukier waniliowy
2 Budynie waniliowe
1/2 szkl Oleju
500g Truskawek

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kruche ciasto z pianką budyniową i truskawkami

Cechy:
  • Słodkie
Kuchnia:

Lekkie kruche ciasto z pianką budyniową i truskawkami niezwykle proste a bardzo smaczne.

  • 1 godzina
  • Porcje 5
  • Łatwe

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie ciasta kruchego: 

Wszystkie składniki na ciasto kruche zagnieść na gładkie jednolite ciasto podzielić na dwie części 40% i 60% odstawić do lodówki na minimum godzinę (ja zrobiłam wieczorem i odstawiłam na cała noc). Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tarce o dużych oczkach większą część ciasta. Podpiec na złoty kolor. I odstawić do wystudzenia.

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
15 min

Pianka budyniowa:

Białka ubić na sztywna pianę dodawać łyżka po łyżce cukru z cukrem waniliowym. Następnie dodać proszek budyniowy i zmiksować żeby dobrze się rozpuścił. Na koniec dodać olej i zmiksować tylko do połączenia. Na podpieczony spód wyłożyć piankę budyniową wyrównać i ułożyć umyte, obrane i przecięte na pół truskawki

2
Gotowe?
40 min

Pieczenie:

Na wierzch zetrzeć o dużych oczkach drugą cześć ciasta. Piec w rozgrzanym do 190 stopni piekarniku około 30-40 minut aż wierzch się ładnie zarumieni. Odstawić do wystudzenia i posypać cukrem pudrem.
Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Sernik z masą krówką i orzeszkami
previous
Sernik z masą krówką i orzeszkami

Dodaj komentarz