0 0
Kluski leniwe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
500g Twarogu półtłustego
1 Jajko
1 łyżka Mąki ziemniaczanej
1/2 szkl Mąki pszennej
1 opakowanie Cukier waniliowy
2-3 łyżki Cukru

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kluski leniwe

Z twarogiem półtłustym

Kuchnia:

Kluski leniwe, czyli leniwe pierogi z twarogu półtłustego są idealnie mięciutkie świetnie się sprawdzą zarówno jako na słodki obiad lub podwieczorek.

  • 45 minut
  • Porcje 4
  • Łatwe

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie:

Twaróg przecisnąć przez praskę dodać jajko cukier waniliowy i cukier dokładnie wymieszać. Na stolnicy wysypać 2 łyżki mąki pszennej wyłożyć ser przesiać mąkę ziemniaczaną i resztę mąki pszennej. Szybko zagnieć na gładkie ciasto. Jeżeli się lepi dodać więcej mąki.

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
15 min

Formowanie:

Ciasto podzielić na cztery części z każdej uformować wałek następnie rozpłaszczyć go i kroić na kawałki. Wrzucić do gotującej się wody z szczypta soli. Gotować przez około 1 minutę od wypłynięcia. Polać roztopionym masłem wymieszanym z cukrem i szczyptą cynamonu.
Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Kuleczki ziemniaczano-serowe
next
Tarta z mascarpone i mlekiem skondensowanym
previous
Kuleczki ziemniaczano-serowe
next
Tarta z mascarpone i mlekiem skondensowanym

Dodaj komentarz