Składniki
-
1 szklanka Kaszy pęczak
-
1 mały Brokuł
-
1 puszka Kukurydzy
-
3-4 średnie Marchewki
-
1 Cebula
-
400g Piersi z kurczaka
-
1 łyżeczka Przyprawy do kurczaka
-
2 szklanki Bulionu warzywnego
-
Pietruszka
-
do smaku Sól i pieprz
Przepis
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzany olej i podsmażamy aż się zeszkli. Następnie wsypuję kaszę pęczak, mieszam z cebulą i prażę na ogniu około minuty. Po tym czasie stopniowo wlewam po łyżce wazowej bulionu mieszam i gotuję na niewielkim ogniu, aż kasza wchłonie płyn. Postępuję tak aż do wyczerpania bulionu. Dorzucam pokrojoną w plasterki marchewkę, kukurydzę oraz pocięty na małe różyczki brokuł i gotuję warzywa tak długo aż zmiękną.
Krok Po Kroku
1
Gotowe?
15 min
|
Kurczak: |