0 0
Kasza pęczak z warzywami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
1 szklanka Kaszy pęczak
1 mały Brokuł
1 puszka Kukurydzy
3-4 średnie Marchewki
1 Cebula
400g Piersi z kurczaka
1 łyżeczka Przyprawy do kurczaka
2 szklanki Bulionu warzywnego
Pietruszka
do smaku Sól i pieprz

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kasza pęczak z warzywami

I kurczakiem

Cechy:
  • Łagodne
Kuchnia:

Pożywne i bardzo wartościowe danie kasza pęczak gotowana w bulionie z mieszanką warzyw i podsmażonym kurczakiem.

  • 45 minut
  • Porcje 3
  • Łatwe

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzany olej i podsmażamy aż się zeszkli. Następnie wsypuję kaszę pęczak, mieszam z cebulą i prażę na ogniu około minuty. Po tym czasie stopniowo wlewam po łyżce wazowej bulionu mieszam i gotuję na niewielkim ogniu, aż kasza wchłonie płyn. Postępuję tak aż do wyczerpania bulionu. Dorzucam pokrojoną w plasterki marchewkę, kukurydzę oraz pocięty na małe różyczki brokuł i gotuję warzywa tak długo aż zmiękną.

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
15 min

Kurczak:

Kurczaka kroje w kostkę dodaję przyprawę do kurczaka mieszam i podsmażam na osobnej patelni z łyżką oliwy. Następnie dorzucam go do kaszy z warzywami, dodaję posiekaną natkę pietruszki przyprawiam wszystko solą i pieprzem. Podaję z ulubionym sosem jogurtowo-czosnkowym.
Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tarta z mascarpone i mlekiem skondensowanym
next
Deser z kaszą manną
previous
Tarta z mascarpone i mlekiem skondensowanym
next
Deser z kaszą manną

Dodaj komentarz