0 0
Kartacze z białym serem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kartacze z białym serem

I podsmażoną cebulką

Cechy:
  • Łagodne
Kuchnia:

Kartacze z białym serem i cebulką. Smakiem przypominają dzieciństwo. Idealne na piątkowy obiad.

  • 1 godzina
  • Porcje 3
  • Średnie

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie: 

Ugotowane i ostudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać surowe odsączone z nadmiaru wody starte na tarce o małych oczkach ziemniaki i wymieszać. Dodać jajko, mąkę. Zagnieść na gładkie ciasto. Twaróg rozdrobnić widelcem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Cebule pokroić w kostek podsmażyć na patelni. Połowę dodać do twarogu. Dokładnie wymieszać. Farsz nakładałam na przygotowane placki ziemniaczane, które dokładnie zlepiałam i formuje z nich ruloniki. Jeśli się lepią do dłoni to oprószyć mąka. Wodę zagotować z łyżeczka soli. Wrzucić do niej kartacze i gotować do czasu wypłynięcia. Gotowe polałam zrumienioną cebulką i masełkiem.

Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Chlebki pita
next
Naleśniki a’la bounty
previous
Chlebki pita
next
Naleśniki a’la bounty

Dodaj komentarz