0 0
Jabłka w cieście naleśnikowym

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
1/2 szkl Mąki
1/2 szkl Mleka
1 Jajko
2 łyżki Cukru
1/2 łyżeczki Proszku do pieczenia
2-3 Jabłka
szczypta Cynamonu

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jabłka w cieście naleśnikowym

Cechy:
  • Słodkie
Kuchnia:

Pyszne jabłuszka w cieście naleśnikowym oprószone cukrem pudrem. Przypominają smak dzieciństwa.

  • 35 minut
  • Porcje 4
  • Łatwe

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie:

Mąkę, proszek do pieczenia, mleko, cukier oraz jajko umieścić w misce. Zmiksować wszystko razem na jednolite ciasto. Jabłka obrać ze skórki umyć i wydrążyć środek. Pokroić na plasterki. Oprószyć cynamonem i każdy plasterek zanurzyć w cieście. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Odłożyć na papierowy ręcznik i posypać cukrem pudrem.

Smacznego!

 

 

 

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Babeczki cytrynowe
next
Zapiekanka z chleba tostowego
previous
Babeczki cytrynowe
next
Zapiekanka z chleba tostowego

Dodaj komentarz