0 0
Jabłecznik hiszpański

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
4 Jajka
550g Mąki pszennej
300g Cukru
1 Cukier waniliowy
2 łyżki Kakao
2 łyżeczki Proszku do pieczenia
400g Masła
5-6 Jabłek
2 łyżki Soku z cytryny
2 łyżki Cynamonu

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jabłecznik hiszpański

Z kruszonką

Cechy:
  • Słodkie
Kuchnia:

Hiszpański jabłecznik z kruszonką w środku wilgotny i mocno czekoladowy a do tego przepięknie pachnie cynamonem.

  • 1 godzina
  • Porcje 5
  • Łatwe

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie:

200g masła roztopić i schłodzić. 350 g mąki, 1 łyżkę kakao i 120g cukru wymieszać w naczyniu. Dodać masło i wszystko zagnieść na kruszonkę. Następnie wstawić do lodówki. Jabłka umyć, obrać, przekroić na pół i wyciąć gniazda nasienne. Kawałki jabłek pokropić sokiem z cytryny i cynamonem.

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
15 min

Ciasto:

200g masła, 200g cukru i cukier waniliowy utrzeć mikserem na gładki krem. Dodawać stopniowo po jednym jajku. Do miski stopniowo wsypywać 200g mąki, proszek do pieczenia, 1 łyżkę cynamonu oraz jedną łyżkę kakao i wymieszać z masą. Ciasto wyłożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 24 cm. Jabłka ułożyć równomiernie na cieście i posypać kruszonką.

2
Gotowe?
1 godz

Pieczenie:

Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec ok. 55- 60 minut. Ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Bułeczki drożdżowe
next
Naleśniki z prażonymi jabłkami
previous
Bułeczki drożdżowe
next
Naleśniki z prażonymi jabłkami

Dodaj komentarz