Tarta z mascarpone i truskawkami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
350g Herbatników
120g Masła
250g Mascarpone
500ml Śmietanki 30%
2 łyżki Cukru pudru
500g Truskawek

Wartości odżywcze

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tarta z mascarpone i truskawkami

Bez pieczenia

Cechy:
  • Słodkie
Kuchnia:

Pyszna tarta ze śmietaną kremem mascarpone i świeżymi truskawkami

  • 45 minut
  • Porcje 5
  • Średnie

Składniki

Przepis

Udostępnij

Zaczynamy od przygotowania spodu tarty: 

Herbatniki miksujemy w blenderze lub przedkładamy do woreczka i kruszymy tłuczkiem. Masło roztapiamy na średnim ogniu. Przelewamy do rozkruszonych herbatników i dokładnie mieszamy. Dno i boki foremki do tarty smarujemy masłem i wylepiamy ciasteczkami. Wkładamy na pół godziny do lodówki, aby spód zrobił się twardy.

Krok Po Kroku

1
Gotowe?

Masa śmietankowa

W misce miksera umieszczamy mocno schłodzoną śmietankę. Ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, następnie zmniejszając obroty dodawać stopniowo, po łyżce mascarpone, dalej miksując – do momentu połączenia się składników.

2
Gotowe?

Gotowy ubity krem łyżką wyłożyć na spód tarty. Wyrównać powierzchnie.

3
Gotowe?
10 min

Wykończenie

Truskawki dokładnie opłukać i odciąć końcówki. Pokroić na plasterki. Wierzch tarty ozdobić. Całość schłodzić w lodówce 2-3 godziny.
Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Drożdżówki zawijane
next
Tarta z mascarpone i białą czekoladą
previous
Drożdżówki zawijane
next
Tarta z mascarpone i białą czekoladą

Dodaj komentarz