0 0
Gołąbki bez zawijania

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
400g Mięsa mielonego
1 Cebula
2 woreczki Ryżu
200g Kapusty białej
2 ząbki Czosnku
2 łyżeczki Przyprawy do mięsa mielonego
do smaku Sól i pieprz
Sos:
500ml Bulionu warzywnego
200g Przecieru pomidorowego
100g Koncentratu
1 łyżeczka Papryki słodkiej
1 łyżeczka Papryki ostrej
1 zabek Czosnku
1 łyżeczka Ziół prowansalskich
do smaku Sól i pieprz

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gołąbki bez zawijania

Cechy:
  • Łagodne
Kuchnia:

Aromatyczne gołąbki inaczej bez zawijania zapiekane w sosie pomidorowym.

  • 1 godzina
  • Porcje 4
  • Łatwe

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie:

Ryż gotujemy na pół twardo. Kapustę szatkujemy. Gotujemy ją przez 5 minut. Mięso mielone przyprawiamy przyprawa, solą i pieprzem. Dodajemy do niego podsmażoną cebulę z czosnkiem, kapustę i ryż. Mieszamy i formujemy pulpeciki. Układamy w naczyniu żaroodpornym.

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
10 min

Sos pomidorowy:

Bulion zagotować, dodać koncentrat pomidorowy, przecier pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła prowansalskie, ostrą i słodką paprykę. Całość dokładnie wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem.Zalać nim pulpeciki.

2
Gotowe?
35 min

Pieczenie:

Z wierzchu można posypać startym serem. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku około 30-35 minut. Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Placuszki z jabłkami
next
Ciasto śmietankowe z owocami
previous
Placuszki z jabłkami
next
Ciasto śmietankowe z owocami

Dodaj komentarz