Składniki
-
1 opakowanie Ciasta francuskiego
-
400g Kurczaka
-
10 sztuk Pieczarek
-
100g Sera tartego mozzarella
-
1 Żółtko
-
2-3 łyżki Przyprawy do kurczaka
-
2 ząbki Czosnku
-
1 Cebula
-
Pietruszka
-
Sól i pieprz
Przepis
Kurczaka umyć i dokładnie oczyścić. Pokroić w kostkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Odstawić na 30 minut. Pieczarki umyć i odciąć nóżki. Kroimy na plasterki. Cebulę z czosnkiem obrać i pokroić w kostkę.
Krok Po Kroku
1
Gotowe?
15 min
|
Farsz |
2
Gotowe?
|
PieczenieCiasto francuskie dzielimy na równe kwadraty (wyjdzie 12 części). Na każdy środek nakładamy po dwie łyżki farszu. Zlepiamy ze sobą dwa końce po obu stronach. Posypujemy z wierzchu tartym serem mozzarella. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Pieczemy do zarumienienia około 20-25 minut. |