0 0
Ciasto Wuzetka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
7 Jajek
1 szklanka Cukru
2/3 szkl Mąki
2/3 szk Kakao
Bita śmietana:
1l Śmietanki 30%
3x Śmietana-fix
2/3 szkl Cukru pudru
Polewa:
200g Czekolady gorzkiej
200 ml Śmietanki 30%
Dodatkowo:
Konfitura wiśniowa

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ciasto Wuzetka

W-Z

Cechy:
  • Słodkie
Kuchnia:

Kakaowy biszkopt przełożony konfiturą wiśniową i bitą śmietaną. Przepis na dużą blaszkę.

  • 1 godz
  • Porcje 5
  • Średnie

Składniki

Przepis

Udostępnij

Biszkopt:

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno następnie dodawać stopniowo łyżka po łyżce cukru, następnie po  jednym żółtku. Kakao wymieszać z mąką. Przesiać do ubitej masy i wymieszać delikatnie szpatułka. Wylać na blaszkę (25×35 cm)  wyłożoną papierem do pieczenia(tylko dno).

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
30 min

Pieczenie:

Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku około 30 minut. Ostudzić i przekroić na dwa blaty. Dolny blat wysmarować konfiturą.

2
Gotowe?
15 min

Masa śmietankowa:

Śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Pod koniec dodać śmietanki- fixy. Wyłożyć na warstwie konfitury. Przykryć drugim biszkoptem.

3
Gotowe?
10 min

Polewa czekoladowa:

Śmietankę podgrzać w garnuszku ale uważać, żeby jej nie zagotować. Zdjąć z ognia i dodać połamaną na małe kawałki czekoladę. Mieszać aż czekolada się rozpuści i lekko przestudzi. Wyłożyć na wierzchnim biszkopcie. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Sernik Izaura
next
Spaghetti carbonara
previous
Sernik Izaura
next
Spaghetti carbonara

Dodaj komentarz