Składniki
-
2 Jajka
-
1/2 szkl Mąki
-
1/3 szkl Cukru
-
1 łyżka Mąki ziemniaczanej
-
1 łyżeczka Proszku do pieczenia
-
Masa śmietankowa:
-
400ml Śmietanki 30%
-
2 łyżki Cukru pudru
-
1 Galaretka krystaliczna
-
100g Malin
-
100g Borówek
-
1 Galaretka truskawkowa
Przepis
Biszkopt:
Białka ubić mikserem na sztywną pianę. Dodawać powoli cukier a następnie po żółtku. Dokładnie ubić. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao oraz mąkę ziemniaczaną wymieszać delikatnie szpatułką. Ciasto wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno). Piec około 20 minut w 170 st. Wystudzić.
Krok Po Kroku
1
Gotowe?
2 godz
|
Masa śmietankowa: |
2
Gotowe?
2 godz
|
Wierzch: |