0 0
Ciasto śmietankowe z galaretką

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
4 Jajka
3/4 szkl Cukru
3/4 szkl Mąki
2 łyżki Mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka Proszku do pieczenia
2 łyżki Kakao
Masa śmietankowa:
500 ml Śmietanki 30%
2 łyżki Cukru pudru
1 Galaretka krystaliczna
1 Galaretka malinowa
120g Malin

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ciasto śmietankowe z galaretką

I malinami

Cechy:
  • Słodkie
Kuchnia:

Niezwykle efektowne, smaczne i orzeźwiające ciasto śmietankowe na biszkopcie kakaowym z galaretką malinową i malinami.

  • 2 godziny
  • Porcje 5
  • Średnie

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie biszkoptu:

Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać powoli cukier łyżka po łyżce a następnie po żółtku. Mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz kakao przesiać do ubitej masy i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto wylać do tortownicy (22cm) wyłożonej papierem do pieczenia(tylko dno). Piec 20 minut w 180 stopniach. Odstawić do przestudzenia (jeżeli biszkopt wyjdzie za wysoki można przeciąć go na pół).

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
1 godz

Masa śmietankowa i galaretka:

Galaretkę malinową rozpuścić w gorącej wodzie przelać do mniejszej miski i schować w lodówce do stężenia. Galaretkę przezroczysta rozpuścić w szklance wody i odstawić do wystudzenia. Śmietankę ubić z 2 łyżkami cukru pudru na sztywno i wlać przestudzoną galaretkę, wymieszać i odstawić na chwilkę do lodówki. Na biszkopt ułożyć galaretkę malinowa na to wyłożyć śmietankę i odstawić najlepiej na noc do lodówki. Jak zesztywnieje wyciągnąć z tortownicy udekorować malinami.
Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami
next
Zapiekanki z pieczarkami
previous
Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami
next
Zapiekanki z pieczarkami

Dodaj komentarz