0 0
Ciasto malinowe z budyniem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
3 Jajka
75g Cukru
75g Mąki pszennej
45g Mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki Proszku do pieczenia
Masa budyniowa:
3 Budynie malinowe
900ml Mleka
75g Cukru
75g Masła
2 Galaretki malinowe
200g Konfitury malinowej

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ciasto malinowe z budyniem

Cechy:
  • Słodkie
Kuchnia:

Szybkie orzeźwiające ciasto malinowe z budyniem. Idealne na letni deser.

  • 1 godzina
  • Porcje 5
  • Średnie

Składniki

Przepis

Udostępnij

Biszkopt: 

Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier a następnie po jednym żółtku. Do masy jajecznej przesiać obie mąki i delikatnie wymieszać. Wylać na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec około 25 minut. Wystudzić.

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
15 min

Masa budyniowa:

Budynie i cukier rozpuścić w szklance mleka. Pozostałe mleko zagotować. Na gotujące mleko wlać przygotowaną mieszankę i doprowadzić do wrzenia. Tak powstały budyń odstawić z palnika. Dodać pokrojone na kawałki masło i energicznie wymieszać. Biszkopt posmarować konfiturą malinową. Wylać jeszcze ciepły budyń i rozsmarować. Po wystudzeniu wstawić do lodówki.

2
Gotowe?
20 min

Galaretki:

Galaretki rozpuścić w 2,5 szklance gorącej wody. Gdy zacznie tężeć wylać na budyń i ponownie wstawić do lodówki, by galaretka dobrze zastygła.
Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem
next
Rogaliki serowe
previous
Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem
next
Rogaliki serowe

Dodaj komentarz