Składniki
-
400g Mąki
-
30g Drożdży
-
1/2 szkl Ciepłego mleka
-
1/2 szkl Cukru
-
100g Masła
-
3 Jajka
-
Kruszonka
-
3 łyżki Mąki
-
3 łyżki Masła
-
3 łyżki Cukru
-
300g Truskawek
Przepis
Rozpoczynamy od przygotowania rozczynu:
Do większego kubka kruszymy drożdże zasypujemy je łyżką cukru i mąki. Zalewamy ciepłym mlekiem ( nie gorącym bo nie urośnie rozczyn) mieszamy przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 15-20 minut.
Krok Po Kroku
1
Gotowe?
25 min
|
Ciasto drożdżowe:Masło rozpuścić w rondelku i odstawić do wystudzenia. |
2
Gotowe?
5 min
|
Kruszonka: |
3
Gotowe?
45 min
|
Pieczenie: |